Potatis med persiljapesto

21.3.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatis med persiljapesto

Ingredienser

6 portioner
1 1 kg fasta små potatisar
2 0,5 citron
Till stekning
1 olja
Persiljapesto
1 4 msk pinjenötter
2 1 vitlöksklyfta
3 2 msk riven parmesanost
4 1 kruka persilja
5 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 139 g
Protein 6 g 34 g
Fett 11 g 65 g
Kostfibrer 2 g 12 g
Energi kJ 902 5413
Energi kcal 216 1294

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Sokeriton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta potatisarna och koka dem nätt och jämnt färdiga i sitt skal. Låt dem svalna en timme. Skala potatisarna, skär dem i fyra delar och stek dem frasiga i olja.

Riv skalet av och pressa saften ur en halv citron. Mal pinjenötter, vitlök, parmesan och persilja grovt. Rör i oljan. Blanda persiljapeston i de varma stekta potatisklyftorna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5