Potatis bakad i mikrovågsugn och skinktzatziki

10.9.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Potatis bakad i mikrovågsugn och skinktzatziki

Bakad potatis kan också vara snabbmat. Nagga potatisarna med en gaffel, svep dem i hushållspapper och tillred dem tio minuter i mikrovågsugn. Gör dessutom en fyllning av rökt skinka och fräsch gurka.

Ingredienser

4 portioner
1 4 g stora mjöliga potatisar (Rosamunda eller Bellarosa)
2 3 - 4 tsk margarin
Skinktzatziki
1 200 g rökt skinka
2 0,5 gurka
3 1 vitlöksklyfta
4 1 burk (250 g) kvarg
5 1 tsk senap
6 nypa salt
7 nypa socker
8 grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 4 bitar hushållspapper

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 87 g
Protein 15 g 60 g
Fett 11 g 43 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 044 4178
Energi kcal 250 998

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Börja med skinktzatzikin. Tärna skinkan. Skölj gurkan och riv den grovt. Lägg det rivna i ett durkslag och pressa ut överflödig vätska. Skala och hacka vitlöken. Lägg kvarg, gurka, skinka, senap och kryddor i en bunke. Rör om.
  • Tvätta potatisarna och nagga dem några gånger med en gaffel. Svep in potatisarna i hushållspapper.
  • Tillred potatisarna två i taget ca 8–10 minuter i mikrovågs-ugn på full effekt (900 W). Pröva med en gaffel om potatisarna är färdiga. Vänd dem en gång, så blir de jämnt färdiga. Förvara de färdiga potatisarna insvepta i folie medan resten är i mikrovågsugnen. Koktiden är längre, om du tillreder fler än två potatisar i taget.
  • Skär ett snitt i de bakade potatisarna och bre lite margarin på ytan. Servera med skinktzatziki.
Text
Foto Amanda Aho
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5