Popcorn med salt tjinuski

25.9.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Popcorn med salt tjinuski

De här popcornen är en säker hit på både barnfesten och vuxenpartyt – man kan bara inte låta bli att älska kombinationen av salta popcorn och söt tjinuski!

Ingredienser

1 3 msk olja
2 1,5 dl majskorn för poppning
3 125 g smör
4 1 dl sirap
5 1,5 dl socker
6 1 tsk vaniljsocker
7 1 tsk saltflingor
8 0,25 tsk (1/4 tsk) matsoda

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 291 g
Protein 14 g
Fett 149 g
Kostfibrer 9 g
Energi kJ 10696
Energi kcal 2556

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Mät oljan i en stor (ca 3 l) tjockbottnad kastrull med lock. Lägg ett par majskorn i oljan, hetta upp och tillsätt resten av kornen då de första har poppat. Lägg på locket, skaka kastrullen ett par gånger under tillredningen, tills poppandet slutar. Lyft kastrullen åt sidan. Fördela popcornen på plåtarna.

Värm ugnen till 125 grader. Klicka smöret i en kastrull, tillsätt sirapen och sockret. Koka upp blandningen under omröring. Koka på svag värme i 3–4 minuter; rör om då och då. Tillsätt vaniljsocker, salt och soda då blandningen är tjock och glansig.

Vänd popcornen i den heta tjinuskin så popcornen åtminstone delvis omges av tjinuski. Tillred popcornen 30–40 minuter i ugn. Rör om en gång under tillredningen. Lägg de avsvalnade popcornen i glasburkar.

Tips: Gör en stor sats på en gång, eftersom tjinuskipopcorn håller ett par veckor i en tät glasburk.

Text
Foto Juho Salminen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5