Polkabeta- och fetaostsallad

27.8.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Polkabeta- och fetaostsallad

Polkabetan får smak då den marineras efter kokningen. Salladen blir matig med päron och fetaost.

Ingredienser

6 portioner
1 500 g polkabetor
2 2 msk olivolja
3 1 msk limesaft
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 päron
7 0,5 dl fröblandning
8 1 påse (80 g) salladsblandning
9 100 g fetaost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 57 g
Protein 5 g 32 g
Fett 12 g 71 g
Kostfibrer 4 g 23 g
Energi kJ 695 4170
Energi kcal 166 997

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta betorna och koka dem färdiga i sitt skal. Kyl och skala dem. Skär dem i klyftor.
Blanda olja, limesaft och kryddor sinsemellan, ringla blandningen över polkabetorna. Låt betorna marineras på svalt ställe minst en halv timme.
Skölj ett päron och skär det oskalat i skivor. Rosta fröblandningen ett ögonblick i torr panna. Häll sallatsblandningen på ett serveringsfat. Rada päron- och polkabetsskivorna över sallaten. Toppa med fröna och smulad fetaost.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5