Polkabeta i klyftor och ugnsbolognese

9.8.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Polkabeta i klyftor och ugnsbolognese

Rostade i ugn är lätt kryddade klyftor av polkabeta en riktig delikatess. Samtidigt mognar en lättlagad och läcker köttfärssås i ugnen.

Ingredienser

4 portioner
1 8 polkabetor
2 2 msk rybsolja
3 1 tsk oregano
4 0,5 tsk paprikapulver
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
Ugnsbolognese
1 1 lök
2 2 vitlöksklyftor
3 1 msk rybsolja
4 1 paket (400 g) malet kött
5 1 burk (500 g) passerade tomater
6 2 dl vatten
7 1 köttbuljongtärning
8 2 msk balsamvinäger
9 2 tsk provencale-örtblandning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 20 g 81 g
Fett 25 g 99 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 1 598 6391
Energi kcal 382 1527

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Skala och klyfta betorna. Lägg klyftorna i en bunke, tillsätt olja och kryddor. Rör om väl.
  • Förbered bolognesen. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en panna, bryn köttet och lökarna. Tillsätt tomatkonserven, vattnet och en buljongtärning. Koka upp, krydda med balsamvinäger och örtkrydda.
  • Häll såsen i en smord ugnsform på c a 2 liter. Skär till en bit bakplåtspapper lika stor som formen, skär ett kryssnitt i mitten på papperet och placera papperet på såsens yta i formen. Ställ formen i ugnen.
  • Ta ut den om 10 minuter, ställ den på en plåt täckt med bakplåtspapper och bre ut klyftorna av polkabeta på plåten. Rosta klyftorna 20–25 minuter, tills betorna är rostade men fortfarande ger tuggmotstånd och såsen har stått ca 30 minuter i ugnen.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5