Plommonpaj

6.7.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plommonpaj

I stället för ägg innehåller degen till den luftiga plommonpajen banan.

Ingredienser

8 bitar
1 100 g margarin (veganskt)
2 4 plommon
3 1 banan
4 1 citron
5 1 dl socker
6 2 tsk vaniljsocker
7 2 dl vetemjöl
8 1 dl mandelpulver
9 2 tsk bakpulver
10 1 dl havredryck

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 29 g 229 g
Protein 4 g 34 g
Fett 13 g 101 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 1 033 8262
Energi kcal 247 1975

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram margarinet en timme i förväg. Värm ugnen till 180 grader. Täck bottnen och kanterna av en form på ca 18 x 26 cm med bakplåtspapper.

Klyv och kärna ur plommonen. Ställ plommonen åt sidan.

Mosa bananen med en gaffel. Tvätta citronen, riv skalet. Vispa äggen, sockret och vaniljsockret vitt och pösigt med elvisp. Rör bananpurén och det rivna citronskalet i skummet. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i smeten. Tillsätt havredrycken och rör smeten jämn. Bre ut smeten i formen.

Tryck plommonen i smeten med snittsidan uppåt. Grädda 30–35 minuter i ugn.

Låt pajen svalna.

 

Tips: Servera en havrebaserad vaniljsås till pajen.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5