Plommonbullar

30.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plommonbullar

Ingredienser

16 stycken
1 100 g margarin
2 3 dl mjölk
3 25 g jäst
4 1 tsk kardemumma
5 0,25 tsk salt
6 1 dl socker
7 1 ägg
8 8 - 9 dl vetemjöl
Fyllning
1 2 dl plommonmarmelad
Pensla med:
1 1 ägg
På ytan
1 3 msk pärlsocker
2 sockerglasyr

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 40 g 642 g
Protein 5 g 84 g
Fett 5 g 83 g
Kostfibrer 2 g 24 g
Energi kJ 968 15491
Energi kcal 231 3703

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sockerglasyr

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält margarinet, häll i mjölken. Värm blandningen fingervarm, häll den i en bunke. Smula i jästen. Tillsätt kryddorna, ägget och mjölet. Arbeta degen. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Arbeta degen på en mjölad arbetsbänk tills den är smidig, kavla ut den till en platta på ca 32 cm x 32 cm. Klappa kanterna raka. Skär degen i ca 8 x 8 cm kvadrater med en degsporre. Placera plattorna på ett ark bakplåtspapper på en plåt. Klicka marmelad på mitten av plattorna. Låt jäsa 15 minuter. Pensla kanterna med ägg och strö pärlsocker över. Grädda ca 12 minuter i 225°C. Låt bullarna svalna. Garnera med sockerglasyr.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5