Plommon- och lakritsbakelser

23.11.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plommon- och lakritsbakelser

Ingredienser

12 stycken
1 500 g smördegsplattor
2 1 dl lakritssås
3 1 burk (200 g) kvarg med plommon och kanel

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 14 g 167 g
Protein 2 g 26 g
Fett 16 g 195 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 875 10498
Energi kcal 209 2509

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lakritssås, (200 g) kvarg med plommon och kanel

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär den halvtinade degplattan i stycken, eller ta ut figurer med pepparkaksform. Placera dem på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med ägg och grädda ca 10 minuter i 225°C. Låt bakverken svalna, klyv dem och fyll med lakritssås och kvarg med plommon och kanel. Pudra gärna med florsocker.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5