Plättårta med rabarber

27.4.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plättårta med rabarber

Plättårtan är hela familjens favorit. Det går bra att fylla den med bär och sylt.

Ingredienser

12 portioner
Plättsmet
1 3 ägg
2 7 dl mjölk
3 2 dl vetemjöl
4 1,5 dl kornmjöl
5 0,5 tsk salt
6 0,5 dl flytande blandning av växtolja och smör
Rabarber- och citronfyllning
1 250 g rabarber
2 0,5 dl socker
3 1 msk vatten eller citronsaft
4 2 dl vispgrädde
5 250 g mascarponeost
6 0,5 dl lemon curd
Garnering
1 florsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 242 g
Protein 7 g 88 g
Fett 20 g 241 g
Kostfibrer 1 g 14 g
Energi kJ 1 219 14625
Energi kcal 291 3495

Obs! I beräkningen har inte medtagits: lemon curd, florsocker

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och alla torra ingredienser. Rör blandningen jämn. Rör i resten av mjölken och fettet. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp. Stek ca 12 stora, rätt tjocka plättar av smeten. Låt plättarna svalna.
Skölj och stycka rabarbern. Lägg rabarbern med socker och vatten eller saft i en kastrull. Koka rabarbern tills den nätt och jämnt mjuknar. Låt den svalna.
Vispa grädden till skum. Rör i mascarponeost och lemon curd. Bre fyllning och lägg några rabarberbitar på varje plätt. Stapla plättarna på varandra. Häll resten av fyllningen och rabarbern på den översta plätten. Sikta florsocker över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5