Plättar med purjolök och majs

27.8.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plättar med purjolök och majs

Stycka avokado, tomat och koriander och servera som tilltugg till plättarna. Servera dessutom salsa och crème fraîche.

Ingredienser

30 stycken
1 2 ägg
2 5 dl mjölk
3 2 dl jästbrödsmjöl
4 0,5 dl havrekli
5 0,5 tsk salt
6 2 msk olja
7 0,25 purjolök
8 1 påse (200 g) djupfryst majs
9 olja till stekning

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 5 g 153 g
Protein 2 g 54 g
Fett 2 g 56 g
Kostfibrer 1 g 19 g
Energi kJ 186 5595
Energi kcal 45 1337

Obs! I beräkningen har inte medtagits: olja till stekning

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen lätt. Rör mjölk, mjöl, salt och olja i äggen. Låt smeten svälla en halv timme.
Skölj purjolöken och hacka den fint. Fräs purjolöken i olja i en panna. Koka upp majsen enligt anvisningen på förpackningen. Skölj med kallt vatten och låt dem rinna av.
Tillsätt hälften av purjolöken och majsen i smeten. Stek plättar av smeten i olja på medelgod värme. Servera resten av purjolöken och majsen som tilltugg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5