Plåtpizza på blomkålsbotten

28.6.2016
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plåtpizza på blomkålsbotten

Pizza på blomkålsbaserad botten är utsökt picknickmat – den är god också som kall. Ersätt gärna mozzarellan i fyllningen med riven gräddost.

Ingredienser

6 portioner
1 2 (ca 900 g) blomkål
2 2 msk olivolja
3 0,5 tsk salt
4 3 ägg
5 2 dl riven parmesanost
På ytan
1 2 dl krossad tomat
2 3 msk tomatpuré
3 1 pressad vitlöksklyfta
4 2 tsk oregano
5 225 g mozzarellaost
6 2 - 3 tomater
7 0,5 tsk svartpeppar
8 färska blad av basilika
9 rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 102 g
Protein 21 g 125 g
Fett 21 g 127 g
Kostfibrer 6 g 33 g
Energi kJ 1 446 8677
Energi kcal 346 2074

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka blomkålen fint med kniv eller i en matberedare. Fräs blomkålen i ett par omgångar, ca 3 minuter. Häll i en bunke och låt den svalna. Tillsätt salt, äggen och parmesanosten.
Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela blomkålsblandningen jämnt över plåten. Tillred 20 minuter i 200 graders ugnsvärme. Smaksätt tomatkrosset med tomatpuré, vitlök och oregano. Fördela blandningen över bottnen. Fördela tomatskivorna och mozzarellan över det hela. Krydda med svartpeppar. Grädda pizzan ytterligare ca 15 minuter. Garnera med basilika och rucola.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5