Plåtpirog av malet lammkött

16.3.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plåtpirog av malet lammkött

Ett tunt skal av deg omger en läcker fyllning av lammkött, tomat och couscous.

Ingredienser

11 bitar
Botten
1 100 g margarin
2 2,5 dl mjölk
3 25 g jäst
4 1 tsk salt
5 0,5 msk honung
6 7 dl vetemjöl
Fyllning
1 1 paket (400 g) malet kött av lamm (frysvara)
2 3 msk olja
3 1 rödlök
4 2 vitlöksklyftor
5 3 morötter
6 2 msk örtblandning
7 1,5 tsk salt
8 1 tsk grovmalen svartpeppar
9 0,5 dl couscous
10 0,5 dl grönsaksbuljong
11 1 burk (400 g) krossad tomat
12 2 dl persilja, hackad
Dessutom
1 1 ägg för pensling

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 37 g 402 g
Protein 13 g 141 g
Fett 16 g 177 g
Kostfibrer 3 g 31 g
Energi kJ 1 438 15813
Energi kcal 344 3779

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Lammas
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tina köttet. Ta fram degen i rumstemperatur en timme innan du ska börja baka.
  2. Värm mjölken fingervarm. Lös jästen i mjölk, tillsätt salt, honung och mjöl, rör om. Arbeta in margarinet. Jäs ca 40 minuter under duk.
  3. Bryn köttet i 1 ½ msk olja. Skala och hacka lökarna. Skala morötterna och riv dem grovt.
  4. Fräs lökarna och det rivna i olja i en panna. Krydda.
  5. Tillred couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Rör ihop fyllningen av dess ingredienser.
  6. Dela degen i två delar, den ena lite större. Kavla ut den mindre delen till botten på en mjölad arbetsbänk, flytta degen på papper på en ugnsplåt med hjälp av kaveln.
  7. Fördela fyllningen över bottnen, lämna 2 cm av kanten utan fyllning. Pensla kanterna med kallt vatten.
  8. Kavla ut den andra delen av degen till lock. Ta eventuellt ut dekorationer från kanten med en pepparkaksform.
  9. Skär kanten rak och lägg över fyllningen som lock. Tryck ihop lockets och bottnens kanter tätt med en gaffel. Placera dekorationerna på locket.
  10. Pensla ytan med ägg och nagga locket med en gaffel. Grädda ca 30 minuter i 200 grader.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5