Plåtpaj med malet kött

19.9.2014
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plåtpaj med malet kött

Ingredienser

15 portioner
1 2,5 dl vatten
2 25 g jäst
3 1 tsk socker
4 1 tsk salt
5 1 dl rågkli
6 6 dl jästbrödsmjöl
7 2 msk olja
Fyllning
1 1 ask (200 g) champinjoner
2 400 g malet kött
3 1 msk olja
4 2 rödlökar
5 2 vitlöksklyftor
6 1 tsk salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 2 tsk oregano
9 2 paprika
10 1 burk (200 g) gräddfil
11 2 msk tomatpuré
12 150 g riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 233 g
Protein 11 g 165 g
Fett 12 g 186 g
Kostfibrer 2 g 36 g
Energi kJ 913 13690
Energi kcal 218 3272

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarmt vatten, tillsätt socker, salt och kli. Vispa i hälften av mjölet. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek under duk. Ansa och skiva svamparna. Rosta svamparna i torr panna, ställ dem åt sidan. Skala och strimla löken och pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en panna, fräs det malda köttet. Tillsätt löken. Fräs ett ögonblick. Klyv paprikorna, avlägsna stammen och fröna. Stycka paprikorna, tillsätt dem med svamparna i det malda köttet. Rör ihop gräddfilen, tomatpurén och hälften av den rivna osten. Kavla ut degen till en platta som nätt och jämnt ryms på papper i långpannan. Fördela först kött- och sedan gräddfilsblandningen på degen. Toppa med resten av den rivna osten. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 15 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5