Plankfilé och kaprissalsa med mynta

27.4.2016
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Plankfilé och kaprissalsa med mynta

Grillad plankfilé är ett säkert val. Den peppriga glaseringen och den syrliga kaprissalsan med mynta ger rätten en pikant smak.

Ingredienser

10 portioner
1 2 (à 800 g) yttre filéer av nöt
2 1 msk saltflingor
Glasering
1 2 msk grovmalen svartpeppar
2 0,5 dl vatten
3 2 msk rörkristallsocker
4 2 msk rybsolja
Kaprissalsa med mynta
1 0,5 rödlök
2 4 msk hackad mynta och persilja
3 1,5 msk kapris
4 1 vitlöksklyfta
5 0,5 citron, det rivna skalet
6 2 msk citronsaft
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 4 - 5 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 26 g
Protein 34 g 339 g
Fett 16 g 161 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 218 12176
Energi kcal 291 2910

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred salsan. Skala och hacka rödlöken. Hacka örterna, kaprisen och en skalad vitlöksklyfta. Blanda ingredienserna i en bunke, smaksätt med citronskal, citronsaft och peppar. Rör i oljan.
Skär filéerna på längden i fyra jämntjocka bitar. Bulta bitarna plattare. Krydda med salt. Hetta upp grillen.
Tillred glaseringen. Koka ingredienserna några minuter i en liten kastrull. Bryn biffarna rejält på het grill. Sänk värmen och grilla ytterligare ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 58–60 grader.
Lägg biffarna i en ugnsform och pensla dem med glasering på bägge sidorna. Täck med folie, låt rätten vila ca 10 minuter innan den serveras. Servera med salsan.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5