Pizzor med grönkål

21.7.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizzor med grönkål

Ingredienser

4 stycken
1 2 dl vatten
2 0,5 tsk salt
3 1 msk olja
4 4 dl durumvetemjöl
5 0,5 påsar (5,5 g) torrjäst
6 50 g grönkål
7 1,5 dl crème fraîche
8 1 vitlöksklyfta
9 0,5 tsk salt
10 1 tsk oregano
11 2 dl riven pizzaost
12 8 minitomater
13 svartpeppar
14 basilika

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 48 g 192 g
Protein 17 g 68 g
Fett 23 g 91 g
Kostfibrer 10 g 40 g
Energi kJ 1 966 7862
Energi kcal 470 1879

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör saltet och oljan i det rejält fingervarma vattnet. Tillsätt torrjästen och mjölet. Arbeta degen jämn och smidig. Låt dem jäsa en halv timme. Avlägsna den tjocka stammen från grönkålen, riv bladen i stycken och förväll dem. Vänd bladen i lite olja, smaksätt med en nypa salt. Smaksätt crème fraiche med salt, oregano och pressad vitlök. Kavla ut degen till fyra pizzabottnar. Fördela crème fraiche över bottnarna, toppa med riven ost, halverade tomater och grönkålsblad. Grädda ca 10 minuter i 225°C ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5