Pizzakryddad köttfärs- och blomkålsplåt

13.5.2018
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizzakryddad köttfärs- och blomkålsplåt

Byt pizzabottnen mot blomkålsskivor och gör en kött- och tomatpanna à la Pizza på en ugnsplåt.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 2 msk rybsolja
3 1 tsk pizzakrydda
4 0,5 tsk salt
5 1 (300 g) blomkål
6 3 msk röd pesto (Pesto Arrabbiata)
7 1 ask (250 g) körsbärstomater
8 100 g riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 20 g
Protein 26 g 102 g
Fett 36 g 143 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 848 7391
Energi kcal 442 1766

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Bryn köttet i en skvätt olja i en stekpanna. Smaksätt med pizzakrydda och salt.
  2. Skölj blomkålen. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Fördela skivorna och alla lossnade bitar på bakplåtspapper på en plåt.
  3. Mät peston i en bunke. Rör 1 msk olja i peston. Pensla blomkålen med peston. Fördela det malda köttet över kålen. Skölj och klyv tomaterna. Fördela dem över köttet. Strö riven ost över det hela.
  4. Stek 12–15 minuter i ugn tills osten har smält och blivit lätt brynt. Blomkålen kan gärna ge lite tuggmotstånd.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5