Pizzabröd

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizzabröd

Bröd som stekts på en grillpanna eller i en vanlig gjutjärnspanna penslas heta med en sås av crème fraîche och fylls med mozzarellaost, skinka och oliver.

Ingredienser

4 stycken
1 2 tsk torrjäst
2 1 tsk socker
3 1 tsk salt
4 2 dl varm mjölk
5 4 - 5 dl vetemjöl
6 1 msk olja
På ytan
1 1 dl crème fraîche
2 1 msk chilisås
3 0,5 dl majonnäs
4 0,5 tsk svartpeppar
5 1 tsk oregano
6 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
7 0,5 tsk salt
8 1 paket mozzarellaost
9 100 g lufttorkad skinka
10 8 körsbärstomater
11 12 oliver
12 basilikablad

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 58 g 230 g
Protein 21 g 85 g
Fett 32 g 126 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 528 10113
Energi kcal 604 2417

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör torrjästen och kryddorna i 42 grader varm mjölk. Tillsätt mjölet och oljan. Knåda degen smidig och ställ den varmt att jäsa ca 30 minuter under duk.
Tillred såsen medan degen jäser. Rör chilisås, majonnäs och kryddor i crème fraîche. Riv mozzarellan i mindre stycken. Halvera skinkskivorna, klyv körsbärstomaterna.
Dela degen i fyra delar, kavla ut delarna till tunna plattor. Hetta upp en stekpanna och stek bröden färdiga, ett i sänder. Stek dem 2–3 minuter på vardera sidan. Håll bröden varma i en duk. Fördela såsen på bröden, toppa med de andra fyllningarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5