Pizza Rustica Mare

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizza Rustica Mare

Tillred en romersk delikatesspizza hemma i ugn eller på gårdsgrillen. Den goda pizzan med kallrökt lax toppas med fräsch räkpasta, avokado och rucola.

Ingredienser

4 stycken
Botten
1 7 dl vetemjöl
2 0,3 tsk torrjäst
3 1,5 tsk salt
4 3,5 dl vatten
5 1 msk olivolja
Fyllning
1 1 burk (400 g) tomatsås
2 200 g kallrökt lax i skivor
3 2 paket (à 125/200 g) mozzarellaost
Räkpasta
1 1 påse (180 g) räkor
2 1 vitlöksklyfta
3 0,5 burkar (à 150 g) crème fraiche
4 1 msk söt chilisås
5 0,5 - 1 tsk srirachasås
6 0,25 tsk (¼ tsk) salt
Dessutom
1 2 avokador i skivor
2 0,5 kruka rucola

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 88 g 351 g
Protein 39 g 157 g
Fett 42 g 168 g
Kostfibrer 10 g 38 g
Energi kJ 3 741 14963
Energi kcal 894 3576

Obs! I beräkningen har inte medtagits: torrjäst

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Blanda mjölet, torrjästen och saltet i en bunke. Rör i oljan och det fingervarma vattnet i några omgångar.
  2. Knåda degen ett par minuter på en mjölad arbetsbänk, lägg den tillbaka i bunken och täck med plastfilm. Låt degen jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
  3. Stjälp upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta den jämn. Dela degen i fyra delar, rulla delarna till klot. Strö mjöl på arbetsbänken och degklumparna. Täck med en fuktig duk. Låt jäsa 2 timmar.
  4. Tina räkorna och låt dem rinna av. Skala och krossa vitlöken. Blanda till räkpastan och ställ den i kylskåp.
  5. Hetta upp en pizzasten i en grill eller lägg stenen på ugnsgallret och ställ ugnen på 275 grader. Låt stenen värmas ½ timme.
  6. Bygg och grädda pizzorna en åt gången. Tryck ut degklumparna till bottnar som är lite mindre än pizzastenen. Lägg bottnen på stenen i grillen eller ta stenen och gallret ut ur ugnen och lägg bottnen på stenen. Bre tomatsås och ¼ av den kallrökta laxen på bottnen. Riv och strö en halv mozzarellaost på fisken. Grädda 10 minuter i ugn eller 5–8 minuter på grillen.
  7. Toppa pizzorna med räkpasta, avokado och rucola.
Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5