Pizza med pulled pork

21.10.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizza med pulled pork

Ingredienser

9 portioner
1 800 g kassler av gris
2 vatten
3 2 tsk salt
4 1 lök
5 2 vitlöksklyftor
6 en bit färsk ingefära
7 3 msk sojasås
8 1 tsk chilipasta (sambal oelek)
Pizzadeg
1 3 dl vatten
2 1 påse torrjäst
3 7 dl durumvetemjöl
4 1 tsk salt
5 3 msk olivolja
Dessutom
1 1 burk (320 g) tomatsås för pasta
2 1 dl BBQ-sås med honung (Felix)
3 150 g riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 41 g 369 g
Protein 30 g 267 g
Fett 26 g 231 g
Kostfibrer 7 g 66 g
Energi kJ 2 158 19423
Energi kcal 516 4642

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt köttet, skumma ytan. Tillsätt saltet, en skalad och styckad lök, vitlöksklyftorna och ingefäran samt sojasåsen och chilipastan. Koka 3 timmar på svag värme. Tillsätt vätska under tillredningen så köttet hålls täckt. Ta upp köttet, svep det i folie. Tillred pizzadegen. Blanda torrjästen i en del av mjölet. Vispa jästblandningen i ca 42-gradigt vatten. Tillsätt saltet, resten av mjölet och oljan. Arbeta degen några minuter. Låt degen jäsa ca 45 minuter under duk. Dela degen i två delar, baka ut delarna till runda plattor. Lyft plattorna på varsitt ark bakplåtspapper. Ställ två plåtar i het ugn. Riv köttet i tunna strimlor med en gaffel. Fördela tomatsåsen och köttstrimlorna på degplattorna. Spritsa barbecuesås över. Toppa med riven ost. Dra pizzorna på var sin plåt. Grädda ca 12 minuter i 250°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5