Pizza med blomkålsbotten

21.9.2015
20 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pizza med blomkålsbotten

Ingredienser

4 portioner
1 1 (750 g) blomkål
2 1,5 msk olivolja
3 2 dl riven emmentalerost
4 1 ägg
På ytan
1 1 dl pastasås
2 1 (125 g) mozzarellaost
3 12 körsbärstomater
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 färsk basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 41 g
Protein 20 g 78 g
Fett 21 g 85 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 1 309 5236
Energi kcal 313 1252

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Riv blomkålen. Stek smulorna i olja i en panna tills de får lite färg. Låt blandningen svalna. Rör i den rivna osten och ägget. Tryck ut blomkålen som en tät rund botten på bakplåtspapper på en plåt. Förgrädda bottnen ca 10 minuter på nedre falsen i 225 graders ugnsvärme. Fördela pastasås, mozzarellaskivor och körsbärstomater på bottnen. Krydda. Grädda ytterligare 15 minuter. Strö hackad färsk basilika över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5