Pitabröd

21.5.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pitabröd

Ingredienser

8 stycken
1 2,5 dl vatten
2 0,5 tsk fänkålsfrö
3 1 tsk salt
4 1 tsk socker
5 25 g jäst
6 5 - 6 dl durumvetemjöl
7 3 msk olivolja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 34 g 269 g
Protein 7 g 55 g
Fett 6 g 51 g
Kostfibrer 7 g 53 g
Energi kJ 922 7377
Energi kcal 220 1763

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat, Piknik

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Häll det fingervarma vattnet i en bunke. Krossa fänkålsfröna i en mortel, tillsätt fröna med de övriga kryddorna i vattnet. Smula i jästen. Tillsätt hälften av mjölet och oljan och vispa degen 5 minuter. Tillsätt resten av mjölet, arbeta degen jämn och smidig. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Knåda degen på arbetsbänken, forma den till en stång och skär stången i jämnstora bitar. Rulla bitarna till runda bullar. Kavla med lätt hand bullarna till platta små bröd. Låt bröden jäsa ca 30 minuter under duk på bakplåtspapper.. Grädda bröden 5–7 minuter i 275 graders ugnsvärme. Klyv bröden som varma och fyll dem med t.ex.- filé av gris eller nöt, dragen kyckling eller dragen gris.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5