Pirog med varmrökt lax och spenat

21.3.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pirog med varmrökt lax och spenat

Ingredienser

10 portioner
1 1 paket (380 g) rund pajdeg för salta bakverk (frysvara)
Fyllning
1 300 g varmrökt lax
2 75 g färsk spenat
3 1,5 dl grädde
4 2 ägg
5 2 dl riven ost
6 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 181 g
Protein 12 g 125 g
Fett 23 g 227 g
Kostfibrer 2 g 20 g
Energi kJ 1 363 13626
Energi kcal 326 3257

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen enligt anvisningen på förpackningen. Tryck ut degen över en pajform (diam. ca 28 cm) Nagga degen med en gaffel. Rensa laxfilén, ta bort skinnet. Stycka fisken, lägg bitarna i formen. Skölj spenaten. Ta bort skaften och de tjockaste bladnerverna. Ånga spenaten några minuter.

Krama vätskan ur bladen och fördela dem i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och salt sinsemellan. Ringla ägglandningen över pajen. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 30 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5