Pirog med tre kålar

29.12.2015
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pirog med tre kålar

Ingredienser

10 portioner
Deg
1 3 dl vetemjöl
2 75 g margarin
3 100 g grynost
4 1 msk kallt vatten
Fyllning
1 400 g vitkål
2 200 g rödkål
3 200 g grönkål
4 1 burk (270/180 g) salladsost (fetaost) i tärningar
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
7 100 g grynost
8 3 ägg
9 2 dl grädde

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 183 g
Protein 12 g 116 g
Fett 17 g 173 g
Kostfibrer 2 g 23 g
Energi kJ 1 153 11531
Energi kcal 276 2756

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred degen. Nyp ingredienserna till en jämn deg för hand, eller kör degen i en matberedare. Tryck ut degen längs bottnen och kanterna av en smord springform (Ø ca 24 cm). Nagga degen och låt den stå i kylskåp medan du tillreder fyllningen.

Hacka vit- och rödkålen. Repa grönkålens blad från den tjocka mittnerven och strimla dem.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg först i vitkålen. Tillsätt röd- och grönkålen ett par minuter senare. Koka en minut. Skölj kålarna i kallt vatten i ett durkslag, låt dem rinna av. Pressa all överflödig vätska ur kålarna.

Låt osttärningarna rinna av och rör dem i kålarna. Krydda. Häll kål- och ostfyllningen på degen. Blanda resten av grynosten, äggen och grädden i en bunke; häll blandningen över kålfyllningen.

Grädda i ugn på mittfalsen, ca 45 minuter i 200°C. Låt pirogen svalna innan du lossar formen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5