Phosoppa med skinka

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Phosoppa med skinka

Ingredienser

2 portioner
1 50 g nudlar
2 3 dl grönsaksstrimlor (morot, selleri, kålrot, lök)
3 0,5 chilifrukt
4 färsk ingefärarot
5 2 vitlöksklyftor
6 6 dl vatten
7 1 hönsbuljongtärning
8 1 msk sojasås
9 1 tsk (farin)socker
10 1 msk citronsaft
11 1 dl djupfrysta ärter
12 julskinka i strimlor
13 2 körsbärstomater

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 61 g
Protein 6 g 13 g
Fett 2 g 5 g
Kostfibrer 6 g 11 g
Energi kJ 738 1476
Energi kcal 176 353

Obs! I beräkningen har inte medtagits: julskinka i strimlor

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka nudlarna och låt dem rinna av. Hacka chili, vitlök och ingefära, koka upp det hela i en skvätt olja. Tillsätt vattnet, buljongtärningen och crème fraîche. Koka ett ögonblick. Tillsätt grönsakerna, koka en minut. Tillsätt nudlarna, skinkstrimlorna och tomaterna. Lägg på locket, låt soppan vila ett ögonblick. Strö evt. i persilja, basilika eller koriander.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5