Pestominestrone

24.3.2016
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pestominestrone

Minestrone får färg och smak av pesto och gröna grönsaker.

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 purjolök
2 1 zucchini
3 300 g broccoli
4 1,5 l grönsaksbuljong
5 1 dl raketspaghetti
6 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
7 200 g djupfrysta ärter
8 1 stor tomat
9 2 msk pesto

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 117 g
Protein 14 g 56 g
Fett 8 g 34 g
Kostfibrer 8 g 33 g
Energi kJ 1 058 4230
Energi kcal 253 1011

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär purjolöken i ringar, skölj och låt rinna av. Stycka zucchinin. Stycka broccolin i små knoppar, stycka skaftet.
Hetta upp grönsaksbuljong i en kastrull, tillsätt spaghettin. Koka 2 minuter. Tillsätt purjolök, zucchini och broccoli, skölj och tillsätt kikärterna. Koka 3-4 minuter, tills grönsakerna är färdiga men inte för mjuka. Klyv tomaten, ta ut stammen och inkråmet. Skär fruktköttet i tärningar.
Tillsätt ärter, tomater och pesto. Koka upp soppan.

Tips
En öppnad burk pesto håller längre, om du häller lite olja i burken.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5