Pesto av soltorkade tomater

22.3.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pesto av soltorkade tomater

Pesto gjord på soltorkade tomater kan användas som pålägg, i smörgåstårtor, till pasta och, spädd med olja, också som dressing.

Ingredienser

1 1 burk (285/145 g) soltorkade tomater i olja
2 2 påsar (à 50 g) pinjenötter
3 1 dl riven parmesanost
4 1 - 2 vitlöksklyftor
5 0,5 dl olja
6 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 38 g
Protein 41 g
Fett 131 g
Kostfibrer 14 g
Energi kJ 6205
Energi kcal 1483

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i het, torr panna. Låt dem svalna.
  2. Riv osten. Skala vitlöken.
  3. Häll alla ingredienser i en mixer och kör tills konsistensen är bra. Du kan låta peston vara lite grynig eller köra den helt slät.
  4. Lägg på burk och förvara i kylskåp.

Tips: Du kan ersätta parmesanosten med pecorino.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5