Persimonsylt

27.10.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Persimonsylt

Persimonsylt är gott på rostat bröd. Den kan också användas som tårtfyllning. Persimonsylt är också gott till yoghurt och glass.

Ingredienser

1 1 kg persimoner
2 1 citron, saften och det rivna skalet
3 1 kanelstång
4 1 paket (330 g) sylt-marmeladsocker

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 409 g
Protein 12 g
Fett 3 g
Kostfibrer 21 g
Energi kJ 7401
Energi kcal 1769

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och stycka persimonerna, lägg i en kastrull. Tvätta citronen omsorgsfullt, riv dess skal i kastrullen. Pressa i citronsaft, tillsätt en kanelstång. Hetta upp blandningen till kokpunkten och koka ett par minuter. Tillsätt sylt-marmeladsockret, koka sakta 10 minuter.
Lägg in den heta sylten i rena burkar. Förvara burkarna kallt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5