Persimongratäng med kardemumma

28.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Persimongratäng med kardemumma

Ingredienser

6 portioner
1 6 (ca 200 g) persimoner
2 3 msk honung
3 2 msk hett vatten
4 0,5 vaniljstång
5 0,5 limefrukt, saften
6 0,5 tsk kardemumma
7 2 msk smör
Dessutom
1 0,5 dl pistaschnötter
Dessutom
1 1 paket vaniljglass

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 172 g
Protein 5 g 30 g
Fett 17 g 103 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 213 7278
Energi kcal 290 1739

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala persimonerna med en potatisskalare. Skär dem i klyftor; avlägsna den hårda stammen. Lägg klyftorna i en ugnsform.

Rör ut honungen i det heta vattnet. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg dem i honungsvattnet. Pressa i limesaften, krydda med kardemumma. Häll spadet i ugnsformen. Toppa med smörklickar. Grädda i 200 grader på mittfalsen 45–50 minuter, tills klyftorna är mjuka. Låt svalna ett ögonblick.

Skala och hacka pistaschnötterna. Rosta nötterna i en torr panna, strö dem över rätten. Servera gratängen varm med glass.

Text
Foto Sami Repo
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5