Persikotårta med vit choklad

25.2.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Persikotårta med vit choklad

En vårlig persikotårta smakar både barn och vuxna. Hinner du inte baka bottnen, går det bra att använda en färdig.

Ingredienser

12 bitar
Botten
1 4 ägg
2 1,5 dl socker
3 1 dl vetemjöl
4 1 dl potatismjöl
5 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 250 g kvarg
2 200 g vit choklad
3 3 dl vispgrädde
4 2 msk socker
Fukta med
1 1 dl spad ur persikoburken
2 0,5 dl vatten
3 0,5 citron, saften
På ytan
1 1 burk persikor
2 mandelspån

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 36 g 430 g
Protein 7 g 83 g
Fett 17 g 209 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 1 377 16527
Energi kcal 329 3950

Obs! I beräkningen har inte medtagits: mandelspån

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i äggskummet. Vänd smeten jämn. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform (diam. ca 25 cm).
Grädda bottnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt bottnen svalna något och stjälp upp den. Låt bottnen svalna helt, dela den i två plattor.
Bryt chokladen i en bunke som tål mikrovågsugn och smält den på låg effekt; rör om ett par gånger. Rör den varma chokladen i kvargen. Vispa grädden med sockret till skum. Tillsätt kvargblandningen i grädden.
Spä persikospadet med vatten, smaksätt med citronsaft. Fukta plattorna med saft. Fördela hälften av fyllningen på den ena bottnen. Placera den andra bottnen över. Fördela resten av fyllningen på bottnen.
Garnera med persikoskivor och mandelspån rostade i torr panna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5