Pepprig brysselkål med cashewsås

10.9.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pepprig brysselkål med cashewsås

Vackert karamelliserad brysselkål med trevligt tuggmotstånd kryddas med peppar och serveras med en cashewsås smaksatt med citron.

Ingredienser

4 portioner
1 1 ask (400 g) brysselkål
2 2 msk smör eller margarin
3 1 msk sirap
4 1 tsk pepparblandning
5 0,5 tsk salt
Dressing
1 2 dl cashewnötter
2 1 dl vatten
3 1 vitlöksklyfta
4 2 msk citronsaft
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 12 g 46 g
Protein 8 g 30 g
Fett 20 g 80 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 077 4308
Energi kcal 258 1030

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Blötlägg cashewnötterna ett par timmar i vatten.
  • Lägg nötterna och 1 dl av blötläggningsvattnet i en mixer eller stavmixerbunke, tillsätt en skalad vitlöksklyfta. Kör blandningen slät.  Krydda med citronsaft och salt.
  • Avlägsna brysselkålens yttersta blad och ansa stammarna. Klyv kålarna, om de är stora.
  • Smält fettet i en panna. Tillsätt brysselkålen och vänd dem ca 10 minuter i pannan på medelgod värme. 
  • Tillsätt sirapen och vänd brysselkålen i pannan tills ytan karamelliseras. Krydda med salt och pepparblandning. Servera med cashewsås.
Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5