Pepparsås

20.2.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pepparsås

Ingredienser

4 portioner
1 1 tsk hela svartpepparkorn
2 1 tsk hela vitpepparkorn
3 1 tsk hela rosé- eller grönpepparkorn
4 1 msk smör
5 1 dl rött eller vitt vin
6 2 tsk köttfond
7 1 tsk senap
8 1 msk balsamico
9 2 dl vispgrädde
10 nypa salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 10 g
Protein 1 g 4 g
Fett 16 g 63 g
Kostfibrer 0 g 0 g
Energi kJ 723 2893
Energi kcal 173 691

Receptinformation

Ruokatyypit Kastikkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mal pepparn grovt t.ex. i mortel. Smält smöret i en kastrull, stek pepparblandningen en minut. Tillsätt vin, balsamico, senap och fond. Koka ca 5 minuter på svag värme. Tillsätt grädden, koka upp det hela och låt såsen puttra tills den är lämpligt tjock. Krydda med salt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5