Pepparbiff på malet kött

23.4.2015
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pepparbiff på malet kött

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 1 ägg
3 1 tsk salt
4 2 - 3 msk stark senap
5 1 msk svart- och vitpeppar ur kvarnen
1 olja
Sås
1 2 dl matlagningsgrädde
2 1 dl vatten
3 0,5 köttbuljongtärningar
4 1 msk sojasås
5 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 14 g
Protein 22 g 90 g
Fett 14 g 56 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 954 3815
Energi kcal 228 912

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör ägg, salt och senap i köttet. Forma färsblandningen till 8 små tjocka biffar. Strö grovmald peppar på bägge sidorna.. Hetta upp olja i en panna och stek biffarna vackert bruna på bägge sidorna. Ta biffarna ur pannan.

Häll vatten, sojasås och grädde i pannan, smula i en buljongtärning. Koka såsen några minuter. Lägg biffarna i pannan, koka dem ett par minuter; vänd efter halva tiden. Servera med kokt potatis och en sallad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5