Pastitzio, grekisk pastagratäng

21.7.2014
18 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pastitzio, grekisk pastagratäng

Ingredienser

4 portioner
1 400 g malet kött
2 1 lök
3 3 vitlöksklyftor
4 1 burk (500 g) passerade tomater
5 1 dl vatten
6 1 köttbuljongtärning
7 2 msk sojasås
8 3 msk tomatpuré
9 1 tsk papriklapulver
10 1 tsk oregano
11 0,5 tsk kanel
12 nypa salt
13 nypa grovmalen svartpeppar
Bechamelsås
1 50 g margarin
2 4 msk vetemjöl
3 5 dl mjölk
4 0,5 tsk salt
5 1 dl riven ost
6 1 ägg
Dessutom
1 7 dl pennepasta
2 2 ägg
3 1 dl riven ost
På ytan
1 1 - 2 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 87 g 349 g
Protein 54 g 216 g
Fett 47 g 189 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 4 164 16658
Energi kcal 995 3981

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet i en stekpanna. Tillsätt den hackade löken och vitlöksklyftorna. Tillsätt passerad tomat, skölj ur burken, tillsätt vattnet. Rör i en buljongtärning, krydda såsen.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tillred bechamelsåsen. Smält margarinet, tillsätt mjölet och koka upp under omröring. Tillsätt mjölken i omgångar under omröring. Koka några minuter, smaksätt med salt. Ställ kastrullen åt sidan. Rör i den rivna osten och ägget.

Låt pastan rinna av, rör i äggen och den rivna osten. Häll pastablandningen i en smord ugnsform. Häll köttsåsen över. Fördela bechamelsås över ytan. Strö riven ost över. Tillred i ugn på nedre falsen, 45 minuter i 175°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5