Pastejer med varmrökt lax och getost

20.10.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pastejer med varmrökt lax och getost

Ingredienser

20 stycken
1 250 g margarin
2 5 dl vetemjöl
3 1 tsk bakpulver
4 1 burk (250 g) crème fraîche smaksatt med t.ex. vitlök & örter
Fyllning
1 300 g varmrökt lax
2 100 g getost
3 1 kruka färsk dill
Pensla med:
1 1 ägg
På ytan
1 3 msk sesamfrö

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 12 g 239 g
Protein 6 g 127 g
Fett 15 g 293 g
Kostfibrer 1 g 16 g
Energi kJ 857 17144
Energi kcal 205 4097

Receptinformation

Ruokavalio Sokeriton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp fettet och de torra ingredienserna till en massa. Rör i crème fraîche. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp till en timme. Kavla ut degen till en tunn rektangulär platta på en mjölad arbetsbänk. Skär plattan i två delar på längden. Stycka laxen och getosten, hacka dillen med skaft. Lägg lax, getost och dill i mitten av bägge degplattorna Pensla den ena kort- och långsidan av plattorna med ägg. Vänd den openslade delen över fyllningen och vik den penslade kanten över. Skär plattorna i stycken och placera dem på bakplåtspapper på en plåt med fogen nedåt. Pensla ytorna med ägg och strö fröna över. Skär tunna snitt i ytan med en vass kniv. Grädda ca 12 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5