Pasta med tonfisk och tomat

27.12.2013
10 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pasta med tonfisk och tomat

Ingredienser

4 portioner
1 2 burkar (185/140 g) tonfiskbitar i olja
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 1 burk (400 g) krossade tomater
5 2 msk tomatpuré
6 1 msk farinsocker
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 3 msk hackad basilika
Dessutom
1 200 g pasta, t.ex. penne

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 43 g 172 g
Protein 25 g 100 g
Fett 7 g 28 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 426 5706
Energi kcal 341 1364

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Pastaruoat, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Låt tonfisken rinna av i en panna. Fräs lökarna i oljan. Tillsätt tonfisken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Koka några minuter.

Krydda med farinsocker, salt och peppar. Tillsätt slutligen den hackade basilikan i såsen. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera med tonfisk- och tomatsåsen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5