Pasta med tomat och basilika

21.7.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pasta med tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
1 1 ask (250 g) körsbärstomater
2 4 msk olivolja
3 3 msk tomatpuré
4 1 vitlöksklyfta
5 2 tsk balsamvinäger
6 nypa krossad chili
7 nypa fingersalt och grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 pasta, t.ex. fusilli
2 ett knippe färsk basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 15 g
Protein 1 g 4 g
Fett 14 g 55 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 594 2378
Energi kcal 142 568

Obs! I beräkningen har inte medtagits: pasta, t.ex. fusilli

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Klyv tomaterna. Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt tomaterna, tomatpurén och en skopa kokvatten från pastakastrullen. Riv en vitlöksjklyfta, tillsätt. Tillsätt vinägern och kryddorna i kastrullen. Låt pastan rinna av, häll den i såskastrullen, tillsätt hackad basilika. Vänd ett par gånger, servera omedelbart.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5