Pasta med rökt lax och spenat

25.2.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pasta med rökt lax och spenat

Pasta med spenat och kallrökt lax är riktig festmat! Stek äggen så, att gulan förblir lös och fungerar som sås.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g pennepasta
2 250 g färsk spenat
3 1 lökar
4 3 msk olivolja
5 0,5 tsk salt
6 150 g kallrökt lax
7 4 ägg
8 nypa salt
9 nypa svartpeppar
10 färsk hackad basilika
11 (riven parmesanost)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 51 g 204 g
Protein 24 g 95 g
Fett 25 g 100 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 2 194 8778
Energi kcal 524 2098

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Förväll spenaten i kokande vatten. Tryck vätskan ur spenaten i ett durkslag och hacka den. Hetta upp oljan i en gryta, hacka och tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt spenaten, värm under omröring. Krydda med salt och peppar. Hacka och tillsätt laxen.
Stek äggen i en skvätt olja; gulan ska förbli rinnande. Krydda äggen lätt med salt och peppar. Vänd spenat- och laxblandningen i den heta avrunna pastan. Fördela pastarätten på tallrikarna. Strö hackad basilika och evt. riven parmesanost på pastan. Toppa med stekt ägg.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5