Påskboston

21.3.2014
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Påskboston

Ingredienser

9 portioner
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 tsk kardemumma
4 nypa salt
5 1 dl socker
6 1 ägg
7 8 dl vetemjöl
8 75 g margarin
Fyllning
1 75 g margarin
2 1 burk (250 g) citronkvarg
3 4 msk socker
4 1 tsk kanel
5 1 dl russin
Pensla med:
1 ägg
På ytan
1 florsocker
2 färdig sockerglasyr

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 65 g 582 g
Protein 10 g 87 g
Fett 14 g 124 g
Kostfibrer 3 g 24 g
Energi kJ 1 779 16011
Energi kcal 425 3827

Obs! I beräkningen har inte medtagits: florsocker, färdig sockerglasyr

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smula jästen i fingervarm mjölk. Rör i kryddorna, sockret, ägget och en del av mjölet. Vispa ett ögonblick. Tillsätt mjölet och det mjuka fettet och arbeta degen smidig. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym.

Klä en springform (diam. 26 cm) med bakplåtspapper.  Kavla ut degen till en tunn rektangulär platta på ca 35 x 50 cm. Bre det mjuka fettet och citronkvargen på ytan. Strö socker, kanel och russin på.

Rulla ihop plattan. Skär rullen i 9 jämnstora delar. Placera skivorna jämnt i formen med snittsidan uppåt. Låt degen jäsa ca 15 minuter under duk. Pensla ytan med ägg. Grädda ca 30 minuter på nedre falsen i 200 grader. Låt bostonen svalna i formen du tar ut den. Garnera med florsocker och sockerglasyr.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5