Pascha med citron

25.2.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pascha med citron

Den här paschan är lättare och fräschare än den traditionella. Servera som dessert, eller t.ex. på en skiva bullängd.

Ingredienser

6 portioner
1 250 g kvarg
2 2 äggulor
3 1,5 dl florsocker
4 2 tsk vaniljsocker
5 3 msk citronsaft
6 2 tsk rivet citronskal
7 1 msk syltat apelsinskal
8 1 msk suckat
9 2 msk russin
10 2 dl vispgrädde
Garnering
1 syltat apelsinskal
2 påskgodis

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 23 g 139 g
Protein 6 g 36 g
Fett 14 g 87 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 1 048 6290
Energi kcal 250 1503

Obs! I beräkningen har inte medtagits: påskgodis

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Venäläinen
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör äggulorna och florsockret i kvargen. Smaksätt med vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal. Hacka apelsinskalet och suckaten (och russinen) fint och tillsätt i massan.
Vispa grädden och vänd den i kvargblandningen. Täck en liten paschaform eller ett durkslag med förbandstyg, eller lägg en filterpåse i två små kaffetrattar. Häll massan i formen och låt den rinna av över en bunke till nästa dag. Stjälp upp paschan och ställ fram den.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5