Päronkompott med sting av ingefära

11.9.2018
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Päronkompott med sting av ingefära

Smaksätt päronkompotten med färsk ingefära och njut av den med gröt, yoghurt eller ostar.

Ingredienser

1 1 kg (6–8 st.) päron
2 2,5 dl syltsocker
3 0,5 dl vatten eller päronsaft
4 1 - 2 msk riven ingefära
5 0,5 msk limesaft

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 330 g
Protein 4 g
Fett 1 g
Kostfibrer 55 g
Energi kJ 5806
Energi kcal 1388

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Skala och kärna ur päronen. Tärna frukterna och lägg dem i kastrullen.
  • Tillsätt syltsocker, vatten, riven ingefära och saften av en lime. Koka upp och småkoka ca 10 minuter; rör om då och då. Skumma kompottens yta.
  • Lägg in den heta kompotten i rena upphettade burkar. Förvara burkarna svalt.

Tips: Ta äpplen i stället för päron och koka en fräsch äppel-ingefärskompott

Text
Foto Ninna Lindström
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5