Päron med ingefära

25.2.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Päron med ingefära

Kokta päron är gott med vispgrädde, glass eller chokladsås. Man kan också använda päron i sallader och servera dem på en ostbricka.

Ingredienser

4 portioner
1 4 päron
2 1 l äppelsaft
3 1 citron, saften
4 2 - 3 ett par strimlor citronskal
5 2 dl socker
6 nypa saffran
7 25 g ingefära

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 84 g 334 g
Protein 1 g 4 g
Fett 0 g 1 g
Kostfibrer 7 g 27 g
Energi kJ 1 482 5928
Energi kcal 354 1417

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ingefära

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och klyv päronen. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skär ett par tunna strimlor citronskal med en skalarkniv som krydda.
Mät saften och sockret i en kastrull. Tillsätt saft, skalstrimlor och ingefära. Låt spadet småkoka 5–10 minuter. Tillsätt en doft saffran och päronen. Koka päronen mjuka. Koktiden beror på hur stora och mogna päronen är.
Kolla mjukheten första gången då päronen har kokat 10 minuter. Låt päronen svalna i kokspadet. Servera som dessert med vispad grädde eller ostar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5