Parmesankyckling och örtcouscous

25.2.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Parmesankyckling och örtcouscous

Parmesanpaneringen håller stekt kycklingfilé saftig och god. Servera med örtkryddad couscous och t.ex. naturel yoghurt som sås.

Ingredienser

4 portioner
1 400 g tunna filébiffar eller innerfiléer av kyckling
2 2 ägg
3 1,5 dl riven parmesanost
4 1 dl ströbröd
5 1 tsk oregano
6 0,5 tsk salt
7 0,5 tsk svartpeppar
Till stekning
1 olja
Dessutom
1 3 dl couscous
2 0,5 citron, saften
3 1 msk smör
4 1 msk olivolja
5 1 dl hackad basilika eller persilja
6 0,5 dl hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad mynta
7 salt
8 svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 52 g 207 g
Protein 38 g 150 g
Fett 23 g 92 g
Kostfibrer 3 g 12 g
Energi kJ 2 369 9476
Energi kcal 566 2265

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär filébiffarna i fyra delar. Knäck äggen på en djup tallrik. Blanda parmesanost, ströbröd och kryddor på en annan tallrik. Doppa kycklingbitarna först i ägg och vänd dem sedan i parmesanblandningen. Låt paneringen torka ett ögonblick.
Hetta upp en rejäl skvätt olja i en panna. Stek kycklingbitarna vackert bruna i olja på medelgod värme, 2–3 minuter på bägge sidor.
Tillred couscousgrynen enligt anvisningen på förpackningen. Rör i smör, olja, citronsaft, örter och kryddor. Låt rätten vila en stund.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5