Paraguayokompott

8.6.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paraguayokompott

Den platta paraguayon, donut-persikan, är en läcker och söt frukt. Koka en läcker kompott av den till ostbrickan eller plättkalaset.

Ingredienser

1 10 st (800 g) paraguayor
2 1 citron
3 2 dl sylt- och marmeladsocker
4 1 - 2 dl vatten

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 233 g
Protein 9 g
Fett 3 g
Kostfibrer 18 g
Energi kJ 4306
Energi kcal 1029

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Säilöntä
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Skölj och klyv paraguayorna, ta bort kärnan. Skär fruktköttet i ca 1 cm stora tärningar.
  2. Tvätta citronen. Tälj fyra tunna strimlor av skalet med en skalare. Pressa saften ur citronen.
  3. Lägg frukterna, sockret och 1 dl vatten i en kastrull. Koka 5–10 minuter på svag värme tills frukterna blivit mjuka, rör om då och då. Skumma ytan. Tillsätt mer vatten vid behov.
  4. Lägg kompotten med sked i glasburkar desinficerade i kokande vatten, förvara den i kylskåp. Kompotten kan förvaras några veckor i kylskåp.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5