Paprikapasta med cashewnötter

21.9.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paprikapasta med cashewnötter

Ingredienser

7 portioner
1 2 röda paprikor
2 100 g cashewnötter
3 8 soltorkade tomater
4 2 msk färska hackade örter, t.ex. basilika och persilja
5 1 msk citronsaft
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 51 g
Protein 4 g 28 g
Fett 13 g 89 g
Kostfibrer 2 g 16 g
Energi kJ 665 4656
Energi kcal 159 1113

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj paprikorna och rosta dem hela i 20–25 minuter under grillmotståndet i 225 grader. Vänd paprikorna så snart ytan har rostats ordentligt mörk. Lägg de rostade paprikorna i en fryspåse och låt dem svalna. Dra skalet av paprikorna med en knivsudd. Klyv paprikorna och häll vätskan i dem i en matberedare med hackarkniv. Tillsätt nötterna i matberedaren och hör dem till en pasta. Avlägsna stammen och kärnorna från paprikorna. Lägg paprikor, tomater, hackade örter, citronsaft och kryddor i matberedaren. Kör blandningen jämn. Gör den smidigare med olja.

 

Tips: Paprikapastan är god som spread, fyllning i smörgåstårtor och som dippsås.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5