Paprika- och ananassalsa

21.5.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Paprika- och ananassalsa

Ingredienser

4 portioner
1 1 röd paprika
2 0,5 gurkor
3 1 burk (227/140 g) krossad ananas
4 2 msk hackad basilika
5 0,5 lime, saften och det rivna skalet
6 1 msk olivolja
7 nypa salt
8 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 26 g
Protein 1 g 3 g
Fett 4 g 14 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 262 1047
Energi kcal 62 250

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv paprikan, ta ut stammen, kärnorna och det vita. Skala gurkan tunt. Skär paprikan och gurkan i små bitar. Lägg ingredienserna i en bunke, häll ananasbitarna med spad i bunken. Smaksätt med hackad basilika, rivet limeskal och limesaft. Rör i olja och kryddor. Låt salsan ta smak en stund i kylen innan den serveras. Salsa är god som tilltugg till alla slags grillrätter

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5