Panzanellasallad

18.6.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Panzanellasallad

Ingredienser

4 portioner
1 4 tjocka skivor lantbröd
2 2 msk olivolja
3 4 - 6 (plommon)tomater
4 0,5 gurkor
5 1 rödlök
6 50 g svarta oliver
7 1 mozzarellaost
Dressing
1 4 msk olivolja
2 2 msk rödvinsvinäger
3 1 pressad vitlöksklyfta
4 1 tsk oregano
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar
7 färska blad av basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 9 g 37 g
Fett 30 g 122 g
Kostfibrer 5 g 19 g
Energi kJ 1 642 6568
Energi kcal 392 1570

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen, Piknik, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär brödskivorna i rätt stora bitar och stek bitarna frasiga i olja. Blanda till dressingen. Tillsätt tomaterna i klyftor och gurkan i stycken. Strimla rödlöken. Riv mozzarellan i mindre stycken. Lägg salladsingredienserna i en bunke. Häll dressingen över salladen och låt salladen vila en stund och ta smak

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5