Panzanella med svartrot

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Panzanella med svartrot

Laga en matig sallad med rostad svartrot.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g svartrot
2 300 g kålrot
3 300 g rödbetor
4 300 g morötter
5 2 msk olivolja
6 100 g grönkål
7 0,5 tsk salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 0,5 citron, saften
10 1 msk lönnsirap
Brödkrutonger
1 3 skivor skivor ljust bröd
2 2 msk olivolja
3 0,2 tsk timjan

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 146 g
Protein 5 g 21 g
Fett 15 g 61 g
Kostfibrer 12 g 48 g
Energi kJ 1 284 5135
Energi kcal 307 1227
Provat recept

Instruktioner

Skala rotsakerna och skär dem i klyftor. Lägg dem separat på bakplåtspapper på en plåt så rödbetorna inte färgar de andra rotsakerna. Ringla olivolja över. Rosta 20 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Tillred brödkrutongerna. Avlägsna kanterna och skär brödskivorna i tärningar. Stek dem gyllenbruna och knapriga i olja i en panna. Krydda med timjan.

Repa grönkålens blad från den tjocka mittnerven och stycka dem. Lägg grönkålsbladen på plåten med kryddor, citronsaft och lönnsirap.

Rosta ytterligare 5 minuter. Häll rotsakerna och brödkrutongerna i en skål. Blanda ingredienserna varsamt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5