Pannfrestelse av kyckling

19.3.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pannfrestelse av kyckling

Kycklingfrestelsen blir färdig på en halv timme i pannan. Grönsaksstrimlorna gör rätten godare och hälsosammare.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g strimlor av kycklingbröst
2 1 - 2 msk rybsolja
3 1 påse (500 g) potatis- och lökblandning (frysvara)
4 1 påse (250 g) strimlade grönsaker (frysvara)
5 1 tsk salt
6 2,5 dl smaksatt matlagningsgrädde (t.ex. peppar)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 88 g
Protein 22 g 90 g
Fett 16 g 64 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 380 5518
Energi kcal 330 1319

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Bryn kycklingstrimlorna i olja i en traktörpanna. Tillsätt potatis- och lökblandningen och grönsaksstrimlorna. Krydda med salt. Vänd blandningen med en stekspade av trä.
  2. Ställ spisen på medelgod värme. Lägg ett lock på pannan. Koka 15 minuter, rör om då och då.
  3. Häll matlagningsgrädden i frestelsen. Koka ytterligare 15 minuter, tills potatisstrimlorna känns mjuka och färdiga.

Tips: Du kan också tillreda frestelsen i ugn: ca en timme i 200 grader.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5