Pannfisk med lök i veteöl

17.1.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pannfisk med lök i veteöl

Lök och veteöl är en smaklig kombination. Man behöver inte komplicerade kryddningar, då man framhäver ingrediensernas egna aromer.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g ljus fisk (t.ex. abborre, gös, sik)
2 smör eller olja till stekning
3 nypa salt
4 svartpeppar
Lök i veteöl
1 4 - 5 lökar
2 4 msk oliv- eller rybsolja
3 2 dl veteöl
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 18 g
Protein 36 g 142 g
Fett 20 g 82 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 500 6002
Energi kcal 359 1435

Obs! I beräkningen har inte medtagits: smör eller olja till stekning

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och klyv lökarna. Skär halvorna i tunna strimlor.

Hetta upp en stor stekpanna rejält, tillsätt oljan. Stek på stark värme 3–5 minuter, tills löken får färg. Tillsätt och koka upp ölet. Sänk värmen och tillred löken ytterligare ca 10 minuter, tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar.

Förbered fisken medan löken puttrar. Ta bort alla ben och skär filén i portionsbitar.

Stek i en annan panna fiskstyckena i smör eller olja, stek huvudsakligen med skinnsidan mot pannan. Vänd fisken då skinnet har stekts knaprigt och stek köttsidan ca 30 sekunder. Krydda med salt och peppar.

Servera lökrätten och fisken med potatismos, klyftpotatis eller kokt potatis. Garnera portionerna med en citronklyfta.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5