Pakoras på kålrabbi

26.9.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Pakoras på kålrabbi

Fritera strimlad kålrabbi och lök, så får du pakoras, frasiga indiska snacks.

Ingredienser

4 portioner
1 2 kålrabbin
2 2 rödlökar
3 1 dl vetemjöl
4 2 msk mannagryn
5 1 tsk gurkmeja
6 1 tsk currypulver
7 0,5 tsk salt
8 0,5 tsk matsoda
9 0,75 - 1 dl kallt vatten
10 4 dl för stekning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 87 g
Protein 3 g 13 g
Fett 46 g 182 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 2 110 8441
Energi kcal 504 2017

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala kålrabbierna och lökarna och skär dem i tunna strimlor.

Blanda mjöl, mannagryn, kryddor och soda i en bunke. Rör i vattnet. Blanda strimlorna av kålrabbi och lök så, att de är helt täckta av smeten.

Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull. Lägg 1 msk grönsaker i oljan och fritera dem frasiga, 2–3 minuter Fritera 3–4 stycken åt gången. Låt de färdiga bitarna rinna av på hushållspapper.

Visste du? Du kan testa frityroljans temperatur med en bit bröd. Om biten bryns vackert på några sekunder, är oljan lämpligt het.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5